Tuinafsluitingen

Houten tuinafsluiting
houten tuinafsluiting
Thermo naaldhout
Thermo naaldhout

Thermisch naaldhout is afkomstig van duurzaam beheerde Noord-Europese bossen. Van nature is naaldhout niet duurzaam. Door een hittebehandeling daalt het vochtpercentage en wordt het hout vormstabiel en even duurzaam als tropisch hardhout.

Afsluiting grenen hout
Drukgeïmpregneerd grenen

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van rood Noors grenen. Preventief wordt het hout onder druk behandeld in een autoclaaf, waardoor een lichtgroene kleur bekomen wordt. Een andere kleur aanbrengen is ook mogelijk

Aangenomen wordt dat een levensduur van 10 tot 20 jaar bij drukgeïmpregneerd grenen haalbaar moet zijn, mits het hout onbeschadigd blijft.

Afsluiting Padoek hout
Padoek

Een edele, uiterst duurzame houtsoort (klasse I). Bij levering rood van kleur; na enkele maanden wordt het hout echter mooi grijs van kleur.

Zeer vormvast en daardoor ideaal voor het gebruik van buitenconstructies waaraan hoge eisen van uitzicht, sterkte en duurzaamheid gesteld worden.

Composiet tuinafsluiting
Tuinafsluiting composiet

Een zeer duurzaam scherm in composietplanken met tand en groef systeem, gemaakt uit 60% bamboe, 30% milieuvriendelijk HDPE polymeer en 10% additieven.

 • Natuurlijke uitstraling van hout
 • Geen splintervorming en barsten
 • Onderhoudsvrij
 • Geen vroegtijdige verwering
 • Beschikbaar in 2 kleuren: antraciet en zilvergrijs
 • Planken 20.8 x 212 mm
 • Nuttige lengte 1.8m
 • Standaard om in te betonneren
Steenkorven
afsluiting tuin steenkorven

We geven graag een woordje uitleg over de voordelen van een steenkorven afsluiting en wat dit juist is.

Steenkorven kunnen gezien worden als korven die enorm stabiel zijn en die in gaas geplaatst worden. Er wordt een natuurlijke vulling in gedaan met stenen, is variabel inzetbaar en kan eenvoudig geplaatst worden.

Het aanbod aan stenen voor de steenkorven wordt alsmaar groter. Als je eenmaal weet dat je voor de steenkorven afsluiting kiest, neem dan even de tijd om het stenen aanbod te bekijken. Misschien wil je grijze stenen of liever wat zachtere of warme kleuren? Alles is mogelijk!

Binnenin de korven vind je de steenkorven breukstenen. Je hebt ze in alle kleuren en formaten. Meestal zie je ze in het licht- of donkergrijs, maar ze komen evengoed voor in beige. Ook zie je soms een mengeling van verschillende kleuren, die uiteraard een mooi geheel vormen. De breuksteen die je kiest voor je korf, zal invloed hebben op de totale kostprijs van je steenkorven afsluiting. Daar de breukstenen verschillen in prijs.

Betafence vaste panelen draadafsluiting
Bekaert draadafsluiting tuin

Omwille van de vele voordelen is een draadafsluiting een populaire tuinafsluiting in België. Laten we even de voordelen van draadafsluitingen opsommen:

 • Deze afsluiting heeft geen onderhoud nodig (tenzij je er beplanting zoals klimop tegen aanbrengt)
 • De draadafsluiting gaat levenslang mee
 • Een dergelijke omheining is snel geplaatst
 • Ideaal voor wie thuis huisdieren heeft
 • Je kunt deze verkrijgen in 2 kleuren: groen en zwart

Professionele buitenverlichting, snel en eenvoudig aan te sluiten

buitenverlichting tuin

De 12 volt buitenverlichting van Lightpro is veilig en snel aan te sluiten. Onder andere de unieke connector maakt dit mogelijk. De connector wordt in één handomdraai aangesloten en bestaat uit één deel. Ook aftakkingen zijn makkelijk te maken waardoor het systeem eenvoudig uit te breiden is. De 12 volt buitenverlichting van Lightpro heeft een stijlvol design en is vervaardigd van hoogwaardige materialen.

Graag dat extraatje meer in uw tuin? Contacteer ons en we bekijken samen de producten die u mooi vindt in het assortiment. Meer info over de producten van Lightpro vind je op hun website.

Snoeien en vellen van bomen

Vellen van bomen

’t Hof van Dré heeft het beste voor met uw bomen. Het is belangrijk dat u met de juiste informatie aan de slag gaat. Het is leuk dat een boom juist dat geelgroene blad heeft waar u al lang van droomt, maar wanneer deze 10 jaar later langs uw woning schade berokkend, is dit minder aangenaam.

Situaties als deze kunnen we perfect voorkomen. Iedere boom heeft zijn plaats nodig. Elke boom heeft een andere verwachting van boven- en ondergrondse ruimte. We beginnen met een goed gesprek zodat we naar uw verwachtingen kunnen peilen wanneer we een boom aanplanten. Dat goed gesprek gebruiken we ook, wanneer u op het punt staat om een (moeilijke) boom te laten snoeien of vellen. Eens de kettingzaag er tegen gezet wordt, is de schade aangebracht. Misschien waren er nog andere opties. Wat u ook van plan bent met en rond uw bomen, ’t Hof van Dré staat u met raad en daad bij!

Wat u rond een boom doet, heeft ook een invloed. Het plaatsen van verhardingen, het trekken van leidingen, het verwijderen van andere bomen,… Tal van zaken waar we u ook mee kunnen helpen.

Gaat u met werken beginnen, u heeft nood aan advies of u weet niet hoe eraan te beginnen? Neem contact met ons op. We zijn ook in orde met alle soorten verzekeringen en materialen.

Problemen door een stormschade door omgewaaide boom? Of afgebroken takken? Geef ons gerust een seintje. Voor complexere gevallen werken wij samen met andere gecertificeerde en verzekerde boom verzorgers.

Her/aanleg van tuinen

her/aanleg van tuinen

Een tuin op zijn best is boeiend en tijdloos. Hij evolueert mee met zijn bewoners en geeft de omgeving rondom de woning een extra dimensie.

Een tuin aanleggen vraagt heel wat denkwerk. Zodra u in grote lijnen weet wat u wilt en wat u belangrijk vindt, is het een goed idee om contact met ons op te nemen. Alles begint met een goed gesprek dat leidt tot een doordacht ontwerp. Het ontwerp wordt versterkt door de juiste keuze van materialen en planten.

Als de plannen voldoen aan uw verwachtingen, starten we met de aanleg van uw tuin. Daarbij verzorgen we alles van a tot z. Van grondwerken, verhardingen tot en met het planten van elk plantje en struikje. Dankzij onze kennis, ervaring en machines komen we snel tot het gewenste resultaat. Zo kan ’t Hof van Dré u een perfecte prijs-kwaliteitverhouding bieden.

Zoals u wellicht weet, gebeurt het aanleggen van tuinen vaak in de herfst en gebeurt het beplanten vooral in het voor- en najaar.

We hechten veel belang aan een professionele aanpak en kijken ook nauwlettend toe op de kwaliteit van de materialen en planten enerzijds, alsook de kwaliteit van de uitvoering.

Laat u door ons begeleiden in dit project naar een tuin die gezien mag worden en die aanvoelt als de perfecte tuin in een oase van rust.